El líder d’Esquerra, Oriol Junqueras, estaria disposat a cedir la vicepresidència del Govern si Artur Mas cedeix la presidència a Neus Munté o a un altre dirigent de CDC, per tal de fer possible un acord per a la investidura, segons fonts republicanes.

Això permetria desencallar les negociacions amb la CUP, tal com ha reclamat les darreres hores el líder republicà. Des d’ERC se subratlla en tot moment que es mantindran fidels als seus compromisos dins JxSí, però insisteixen a no donar per perduda la legislatura.

Mas, conseller en cap

Una possibilitat d’acord podria passar, segons fonts republicanes, per l'opció que Mas cedís la presidència a Munté i assumís el paper de conseller en cap.

En aquest cas, Junqueras estaria disposat a fer també un pas enrere i renunciar a la vicepresidència per facilitar l’entesa.

De fet, aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras s’ha referit al seu paper en el futur Govern i s’ha limitat a parlar de la conselleria d’Economia.

Dinar amb Junqueras

Junqueras i Mas van abordar ahir la situació en un dinar. A la tarda, Mas es va reunir amb el cap de llista de JxSí, Raül Romeva, que havia participat en la primera part de l’executiva republicana, on moltes veus van apuntar la necessitat que líder de CDC fes un pas enrere per fer possible l’acord.

En tot moment, els republicans han insistit que qualsevol moviment depèn de la decisió de Mas. Junqueras ha reiterat en l’entrevista a Catalunya Ràdio que el president en funcions és el candidat de Junts pel Sí.

En aquests moments està reunida la direcció de JxSí al Parlament. El plenari del grup, previst per a després, s’ha desconvocat en el darrer moment a petició d’alguns alcaldes, pendents dels preparatius per a la cavalcada de reis d’aquest vespre.

Al migdia serà el president en funcions, Artur Mas, qui compareixerà en roda de premsa, després de la reunió del Govern.