El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha defensat un cop més, com ja va fer la consellera de Presidència, Neus Munté, que el projecte BCN World s'ha de replantejar perquè el model inicial "ha fracassat", com a mínim per la retirada de l'intermediari (Veremonte) i la incompareixença dels inversors.

En aquest sentit, Junqueras ha posat sobre la taula un reguitzell de propostes per començar a "renovar" el projecte i aconseguir que sigui més "raonable, sostenible i de caràcter familiar"

    • Redimensionament del pla urbanístic. Junqueras sosté que no és "realista" tenir un complex de 60.000 metres quadrats, quan altres complexos, com ara el de Hard Rock Cafe Las Vegas, en té 3.000.
    • Plantejar una “revisió fiscal” del joc. El vicepresident dóna per fet que hi haurà menys inversió i, per tant, no tenen sentit les exempcions fiscals que contempla l'anterior pla.
    • Reducció de l’espai dedicat als casinos que faci “realista” la previsió destinada a aquest ús.
La seva intenció és bàsicament buscar la complicitat de la CUP. JxSí, i especialment Convergència, vol tirar endavant el projecte, però els cupaires sempre han defensat la seva paralització total.

De fet, veus republicanes reconeixen que també estan "més a prop" d'aquesta idea dels anticapitalistes que no pas de la dels convergents. Per tant, en un intent de buscar un equilibri, Junqueras ha marcat aquestes línies que encara no s'han fet arribar directament a la CUP.

Cal tenir en compte que la formació anticapitalista sosté que l'acord d'estabilitat podria estar en perill si no es treballa en aquesta reformulació, ja que en les negociacions de la investidura hi havia el compromís per part de JxSí de revisar-lo.

Cap menció a la consulta

Malgrat les preguntes constants del diputat del PP, Alejandro Fernández, Junqueras no ha parlat en cap moment de la consulta al territori que va plantejar el president Puigdemont. Un consulta, però, que segons el republicà hauria de ser a tota Catalunya.