La Fiscalia del Tribunal Suprem sol·licita a la sala que desestimi el recurs d'apel·lació d'Oriol Junqueras i que mantingui la mesura cautelar de presó provisional. El fiscal estima que els arguments continguts en la interlocutòria judicial recorreguts segueixen sent plenament vàlids.

El Fiscal diu que "existeixen suficients elements de suport de l'acció típica de rebel·lió, alternativament de sedició, i malversació, consistents en la documentació denominada Full de ruta de l'ANC, el documents ENFOCATS trobat en l'escorcoll domiciliari del secretari general del departament de l'apel·lant, la firma per tot l'executiu català del decret de convocatòria del referèndum tot i conèixer la seva il·legalitat".

El Ministeri Públic insisteix que hi va haver intimidació i violència: "la crida a la població per impedir amb la seva actitud el compliment de la decisió judicial de prohibició del desenvolupament d'aquest acte, el desenvolupament d'actuacions en les que han existit actes d'intimidació i violència per impedir el compliment dels mandats judicials".

El Fiscal manté que hi ha risc que Junqueras reincideixi si surt de la presó perquè totes les seves accions "s'han desenvolupat en un prolongat espai de temps", d'una manera "planificada i concertada" sense que "es tracti d'un fet delictiu puntual i aïllat sinó d'un conjunt d'actuacions encadenades finalísticament i organitzades".

Explosió violenta

El Fiscal insisteix en que Junqueras va participar en "l'explosió violenta" del 20 de setembre mentre s'estaven fent els escorcolls a la conselleria d'Economia. Destaca la seva presencia i el vincula amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra "dependents el Govern" que segons el Ministeri Públic "van afavorir o no van desplegar cap actuació que hi posés fi" referint-se a les mobilitzacions.