Oriol Junqueras ha fet un pas més contra rellotge per poder ser el candidat d'ERC el 10-N. A poques hores que es tanqui la campanya electoral i entrar en la jornada de reflexió, l'advocat del president d'ERC ha presentat un recurs al Tribunal Contenciós Administratiu per poder presentar-se als comicis.

Aquest migdia la Junta Electoral ha denegat la petició que l'equip jurídic d'ERC va fer ahir. Argumenten que el mateix Tribunal Suprem va deixar en suspensió la inhabilitació de Junqueras a l'espera de la resolució del tribunal de Luxemburg que ha de decidir sobre la seva immunitat i volen aprofitar aquesta escletxa per fer-lo elegible.

ERC va retirar el nom d'Oriol Junqueras de la llista electoral en el moment en què, després de fer-se pública i efectiva la sentència, la Junta Electoral els va fer el requeriment. Els republicans van retirar el nom sense objeccions, tot i que es lamenten que la JEC només els deixés una hora per fer la rectificació, d'altra banda previsible davant la previsió que la sentència fos condemnatoria. Amb tot, és un dels arguments d'aquest recurs, també.

"Pel que fa a la pena d'inhabilitació, aquesta pot resultar condicionada per l'efecte reflex, si és el cas, de la resolució de el recurs de súplica pendent en la peça de situació contra la interlocutòria de 14 de maig de 2019. Com que aquesta pena es íntegra d'una banda privativa de drets no susceptible de suspensió i per una delimitació temporal del seu exercici, la sala acorda posposar la seva execució fins a la resolució de el recurs", diu la sentència del Tribunal Suprem del 14 d'octubre.

Però no suspèn en cap cas la condemna de presó, cosa que fa inelegible Oriol Junqueras. És justament el que ha argumentat la Junta Electoral en la resolució del recurs que va presentar ahir ERC en el tram final de la campanya electoral.

 

Seguirà ampliació