"Quan ens tanquem als despatxos amb la CUP no discutim sobre números, sinó sobre política". A  dos dies vista que els anticapitalistes presentin l'esmena a la totalitat i que els pressupostos se sotmetin a votació, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha carregat així contra l'enrocament de la CUP avui a El Matí de Catalunya Ràdio perquè "la immensa major part del temps no s’ha destinat en absolut a parlar de partides pressupostàries".

Per evitar que "la gent pagui el plat", Junqueras ha fet una crida a "separar el debat pressupostari de la confiança política" perquè ha assegurat que la incertesa sobre l'aprovació dels pressupostos prové d'una "qüestió de confiança política" entre Junts pel Sí i la CUP i no de com s'han elaborat les xifres. "No té sentit voler presentar una disputa política tenint 870 milions d’euros menys per hospitals i per escoles", s'ha lamentat.

També els ha volgut deixar ben clar que no tenen cap proposta afegida d'última hora perquè retirin l'esmena i, descartant noves eleccions, els ha advertit de les conseqüències que no aprovar-los tindrà per a la ciutadania. "Hauríem d’intentar donar una mica d’estabilitat almenys durant uns mesos i aprovar un pressupost és això", ha posat de manifest, i ha aprofitat per enumerar tota la llista de coses que no podran tirar endavant si la CUP no cedeix una mica com, per exemple, la impossibilitat de desplegar la conselleria d'Afers Exteriors o reduir les llistes d'espera als hospitals.

Sobre les peticions dels cupaires de ser "ambiciosos", el vicepresident i conseller d'Economia ha dit ben clar que el que realment és ambiciós és "ser conseqüents amb les disponibilitats que tenim" perquè "inventar-se el que no tens ho pot fer qualsevol" i ha aprofitat per exigir "rigor amb el dèficit" per fer uns pressupostos que "no generin falses expectatives".

Sota la premissa que "ser laxa amb el dèficit no té cap mèrit", Junqueras ha recordat a la CUP que precisament aquests pressupostos "són la base que fonamenta el compromís amb la independència" i s'ha reiterat amb la seva disposició total de "posar totes les nostres forces al servei del país".