El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat que confia que els pressupostos per al 2017 tiraran endavant i que la CUP els acabarà avalant. Segons Junqueras, la responsabilitat del moment facilitarà el tràmit i, a més, considera que els anticapitalistes entenen perfectament que "no es pot afeblir una de les parts" de la "cadena de confiances" que s'ha establert entre ells i el Govern després de l'acord pel referèndum i la superació de la qüestió de confiança. El vicepresident també recorda a la CUP que aquests elements que han aconseguit acordar i els pressupostos formen tots part "d'un paquet" que considera que tothom té voluntat de convertir en "un compromís complert".

"Atès que l'objectiu és constituir la nova República Catalana i això passa per l'expressió democràtica d'un referèndum que hem pactat entre tots, i que per fer-ho cal disposar de totes les eines, i que tenir un pressupost és millor que no tenir-lo acomplir a tota aquesta cadena de confiances, nosaltres el que farem és treballar perquè la cadena de confiances es compleixi", afirma. “Estem segurs que tothom complirà amb la responsabilitat que li pertoca", afirma convençut.

La nota de Moody’s

D'altra banda, el vicepresident s'ha mostrat molt satisfet amb la nota que l'agència de rating Moody's va emetre dijous assegurant que Catalunya reduïa el seu dèficit gràcies al creixement econòmic i la contenció en la despesa, i que les tensions amb l’Estat no afectaran el rating català. "És positiu en la mesura que reflecteix que l'economia es comporta de forma positiva en termes globals i macroeconòmicament", ha dit, tot afegint que "per primera vegada hi ha una nota com aquesta que trenca la tendència negativa, és un element significatiu i un canvi de tendència que reflecteix un canvi en l'economia real del país". "Durant molt de temps les notes de les agències s'han fet servir amb voluntat política pels que volen desprestigiar l'economia catalana, els que volen desprestigiar la feina de l'administració catalana i els que volen desprestigiar l'autoestima de la societat catalana", ha lamentat.