Segona roda de premsa des de la presó dels candidats independentistes. Primer, va ser Jordi Sànchez, número u de JxCat, i ahir, va arribar el torn d'Oriol Junqueras, número u d'ERC. Per la majoria de diaris de Madrid aquestes escenes, situacions pràcticament inèdites a Espanya fins a dia d'avui, ha passat sense fer-ne ni més ni menys. De fet, no s'han ni merescut un forat a les seves portades... excepte en un cas.

La Razón, el diari de Francisco Maruenda, ha parat una especial atenció a aquestes rodes de premsa. No està clar amb quin objectiu. Ja va ser l'únic diari que va treure en portada la imatge de Jordi Sànchez assegut en una petita taula amb el retrat del Rei i la bandera espanyola de fons. En aquell cas, va destacar més aquests objectes que no el contingut del missatge del candidat. Aquest dissabte ho han tornat a fer: la imatge de Junqueras obre portada. Avui, però, no hi apareix cap símbol espanyol, sinó el número dos de la candidatura, Gabriel Rufián somrient mentre el mira.

En tots dos casos, s'ha destacat l'aposta dels presos per un referèndum d'independència i s'ha acompanyat de titulars sobre els estira-i-arronses del president espanyol, Pedro Sánchez, amb els debats electorals.

larazon.750

 

elmundo.750

 

abc.750

 

elpais.750 (1)