El candidat de JxCAT a les eleccions generals del 28-A, Jordi Sànchez, ha ofert una roda de premsa des de la presó de Soto del Real. Davant aquest fet inusual, ja hi ha hagut les primeres reaccions a la xarxa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet referència a la bandera d'Espanya i la foto del Rei que acompanyaven Sànchez durant la roda de premsa. "La bandera d'Espanya, el retrat del rei d'Espanya i un pres polític català essent entrevistat des de la presó de Soto. 18 d'abril de 2019", ha exposat.

El president a l'exili, Carles Puigdemont, també ha reaccionat a la compareixença de Sànchez des de Soto del Real: "Molt emocionat seguint la roda de premsa de Sànchez, per la seva seriositat que aquest any i mig de presó injusta no ha alterat. Cap concessió a la debilitat que pretenen imposar els repressors. Llum als ulls i força al braç".

Hores després, ha assenyalat el quadre del Rei com "la imatge del qui va instigar l''a por ellos' que justifica que Sànchez porti més d'un any i mig en presó preventiva". "Sobren les paraules", ha sentenciat.

El diputat Francesc Dalmases ha fet referència a una frase de Sànchez: "El mandat de l'1 d'octubre és viu. La legitimitat política i el mandat polític de l'1-O són damunt la taula".

El també candidat de JxCAT a les europees Josep Lluís Alay ha fet referència també a la presència de la bandera espanyola i el retrat del Rei durant la roda de premsa. "El rei espanyol i la bandera espanyola com a carcellers dels presos polítics catalans", ha exposat.

Aquestes són altres de les reaccions: