La imatge més esperada avui al Congrés era l'encaixada entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. Però, no només hi ha hagut una salutació. El segon cop que el líder republicà ha baixat des de l'escó per anar a votar la presidència de la Mesa, els dos polítics han creuat unes paraules. Junqueras li ha dit "hem de parlar". Després hi ha hagut un "no et preocupis" de Sánchez. Tot plegat, ben poca cosa però més que suficient per escandalitzar l'oposició i obligar la Moncloa a donar explicacions.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha penjat la conversa a Twitter, tal i com segons ell s'havia produït i amb l'avís "votar el PSOE diumenge és dir-li a ERC no et preocupis".

La polèmica que ha desencadenat el comentari ha arribat fins al punt que fonts de la Moncloa han hagut de sortir a donar explicacions sobre el "no et preocupis" de Sánchez. Segons aquestes fonts, entre una frase i l'altra, el líder d'ERC li hauria dit a Sánchez que no li donava la mà per no comprometre'l, i hauria estat davant d'aquesta reflexió que el president espanyol li hauria contestat el "no et preocupis".