Oriol Junqueras espera ocupar el seu escó al Parlament Europeu molt aviat. Així ho ha manifestat al seu perfil de Twitter en un missatge d'agraïment el grup ALE/Verds que inclouen ERC a l'Eurocambra. 

"Gràcies Ska Keller per defensar els meus drets europarlamentaris com a eurodiputat electe pels Verds. Aquesta setmana no he pogut ser a Estrasburg, però espero poder-me unir a vosaltres molt aviat", diu la piulada de Junqueras. 

La presidenta dels Verds a l’Eurocambra, Ska Keller, va demanar al nou president de la institució, David-Maria Sassoli, que ajudi el seu grup a “restituir els drets parlamentaris” d’Oriol Junqueras.

Durant la intervenció dels grups posterior a l’elecció del president de la Cambra, Keller va recordar a Sassoli que els Verds/ALE tenen un eurodiputat que “per raons alienes a la seva voluntat” no pot ocupar el seu escó.

L’alemanya també va traslladar a l’italià la voluntat del seu grup de “cooperar” amb ell i ha reivindicat treballar “per un reforç de la democràcia europea”.