El president d’ERC, Oriol Junqueras, fa una crida a “no trencar els ponts de diàleg” amb el govern espanyol i assegura que “si això passa, no serà culpa d’Esquerra” perquè ells “sempre els protegiran”.

En una entrevista publicada aquest dissabte a El Periódico, el líder republicà ha criticat l’excés de “gesticulació” del procés i ha assegurat que manca “eficàcia i discreció”. 

Amb encaputxats ni eixamplarem la base ni construirem la República”, ha respost en ser preguntat per si els CDR són el millor camí perquè l’independentisme aconsegueixi els seus objectius. Junqueras ha considerat que “la vaga de fam és un recurs extrem” i ha considerat que ara “la prioritat ha de ser estar forts pel judici”.

A l'entrevista, Junqueras també destaca que ERC va recolzar la moció de censura que va portar a Pedro Sánchez a la Moncloa. Junqueras explica que esperava més del president espanyol després d'aquest primer gest. "Vam arriscar, vam fora el PP, vam fer fora els qui havien ordenat pegar a gent innocent l’1-O", recorda. I afegeix: "Si el nostre vot és bo per fer-lo president, també ho ha de ser per afrontar un diàleg sincer i sense condicions".