El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha publicat un article en una quinzena de mitjans internacionals en què demana la implicació als "demòcrates europeus perquè ajudin a fer útil el diàleg entre Catalunya i Espanya" i que exigeixin "la fi d'una repressió que ens transporta als moments més foscos de la democràcia europea".

Així mateix, ha reclamat que s'aturi el suplicatori contra Carles Puigdemont i Toni Comín perquè "no busca justícia sinó venjança". Per Junqueras, "Europa no pot mirar cap a un altre costat quan els membres decideixen incomplir una sentència judicial europea". "No els importa perdre reputació o legitimitat internacional si poden arrancar els lideratges de l'independentisme", afegeix el líder republicà.

Junqueras situa "el diàleg, la política i la democràcia" com a solució del conflicte i demana "la fi de la repressió a través d'una amnistia a tota la causa contra l'independentisme", mitjançant una negociació entre Catalunya i l'Estat i votar en un referèndum.

En l'article, el president d'ERC es mostra "convençut" que guanyarà la "batalla contra l'Estat" i critica que "el llistat de vulneracions de dret és infinit" amb l'objectiu, assegura, "d'apartar-nos de la vida política i exercir la venjança contra qui considera els seus enemics".

Oriol Junqueras afirma que la sentència del TJUE "constata" que és eurodiputat "malgrat les traves d'Espanya" i que s'han "vulnerat" els seus drets perquè no ha pogut exercir el càrrec i el Tribunal Suprem el va condemnar a 13 anys de presó sense demanar suplicatori al Parlament Europeu.

L'article ja s'ha publicat o es publicarà aquest cap de setmana en mitjans com 'The National' (Escòcia), 'Neues Deutschland' (Alemanya), 'L'Opinion' (França), 'Vecernji List' (Croàcia), 'Le Soir' (Bèlgica), 'Le Devoir' (Canadà), 'Newsweek' (Mèxic) i 'Público' (Portugal).