Avui la xarxa de Rodalies també s'ha colat en el discurs electoral d'Esquerra Republicana (ERC), després que el ministre de l’Interior en funcions i candidat del PP català, Jorge Fernández Díaz, hagi afirmat en una entrevista que el problema principal és el robatori de coure. El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, opina que amb aquestes afirmacions el popular demostra que "no té ni idea de com funciona la xarxa".

"Mostra que fa molts anys que no agafa un Rodalies", ha asseverat precisament a les portes de l'estació de Sants de Barcelona. És més, ha volgut remarcar els greuges en l'àmbit d'infraestructures del Govern espanyol i la falta d'inversió vers Catalunya.

"Els únics que sempre ens arremanguem i treballem som nosaltres, ells només parlen", ha denunciat. També el candidat republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha tingut unes paraules pel ministre Jorge Fernández Díaz. "Això es cura agafant cada matí un tren, que ho faci, perquè potser fa 30 anys que no ho fa", ha exclamat. 

Diginitat

Un dia més, Esquerra Republicana ha carregat contra Podemos i la línia vermella del referèndum, que ja no és vermella, sinó directament transparent, segons constaten els republicans, després del debat a quatre de dilluns passat.

En aquest sentit, Oriol Junqueras, creu que el fet que Iglesias hagi reconegut que el referèndum ja no és una condició imprescindible per negociar un Govern espanyol, "clarifica" molt les coses als ciutadans. Per això, ha apel·lat a la ciutadania que voti ERC perquè "mai vendrem el dret a decidir dels catalans, mai trairem la seva voluntat". És més, Junqueras defensa que Esquerra és "l'única opció per defensar la dignitat de Catalunya", deixant al marge d'aquesta defensa no només En Comú Podem, sinó també CDC.

Tot el contrari del que ha fet Podemos, segons el seu parer, l'endemà mateix del 20-D, quan "va vendre" el dret a decidir dels catalans. Precisament, avui el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha titllat d'atacs "incomprensibles" les paraules dels republicans en contra dels podemistes.

Domènech observa "amb franca preocupació" que la campanya d'ERC s'hagi convertit "obsessivament" en atacar-los a ells. No obstant, cal tenir en compte que els republicans sempre han tingut molt clar que ara mateix el seu adversari electoral és En Comú Podem, i en això insisteixen des del primer dia de campanya.