El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, veu "perfectament compatible" la presència de banderes i la manifestació contra els atemptats terroristes d'aquest dissabte a Barcelona.

En una entrevista a RAC1, Junqueras ha argumentat que allò que es faci amb "l'esperit de construir un món una mica millor, de tractar la gent bé i donar oportunitats a tothom" ha de ser "benvingut". Amb aquestes paraules, el vicepresident mostrava una opinió diametralment oposada a la de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que prefereix que la manifestació no esdevingui una exhibició de banderes.

Junqueras també s'ha referit a la presència del rei Felip VI i ha defensat que tothom faci allò que cregui que ha de fer, "sempre que ho faci amb la millor intenció i la millor voluntat possible".

El vicepresident ha defensat que els valors que defensa la manifestació "són universals" i es poden expressar "des d'ideologies diferents, tradicions religioses diferents o institucions diferents", però que el que és important és que "tots fem aquest esforç".