Malgrat la seva situació de presó preventiva, el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, no pensa relegar-se i vol poder fer campanya en igualtat de condicions amb la resta de candidats. Així, els republicans han tornat a enviar un escrit a la Junta Electoral Central per demanar-los que pugui participar als debats electorals i a les entrevistes previstes als mitjans públics (TV3, Catalunya Ràdio, l'ACN i TVE) encara que sigui des del centre penitenciari de Soto del Real, on està reclòs. 

Fa uns dies, ERC ja va demanar poder fer actes electorals dins les presons. Malgrat això, la petició encara no ha estat resolta, ja que la JEC va passar la pilota a la junta provincial de Madrid, tot i que va recordar que hi ha un informe d'institucions penitenciaries desfavorable a la seva celebració, perquè considera que podria alterar l'ordre del centre.

WhatsApp Image 2019 04 10 at 11.37.09 (1)

Per altra banda, el candidat de JxCat, Jordi Sànchez, va demanar fer un debat electoral dins la presó i, en el seu cas, la JEC va passar la pilota al Tribunal Suprem, on s'està jutjant els presos polítics. El Suprem, però, va declarar-se no competent per decidir-ho i va retornar la decisió a la JEC, que s'ha de reunir aquest dimecres.