El vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, serà inhabilitat al maig si, finalment, el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, el processa per rebel·lió, segons informa ABC, que explica que fonts del tribunal han assegurat que en delictes relacionats amb bandes armades, terrorisme i rebel·lió la llei preveu la inhabilitació sense que hi hagi sentència ferma.

El mateix passaria amb el conseller en funcions, Joaquim Forn i el diputat de JuntsxCat Jordi Sànchez. Segons apunta l'article 384 bis de la Llei d'Enjuiciament Criminal, amb "una interlocutòria de processament i decretada la presó provisional per delicte comès per persona integrada o relacionada amb bandes armades o individus terroristes o rebels, el processament que estigui ostentant funció o càrrec públic quedarà automàticament suspès en l'exercici del mateix mentre duri la situació de presó".

Així doncs, tal i com deixen entreveure les fonts consultades pel diari citat, Llarena podria incloure al sumari aquest delicte al maig.