El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat la inhabilitació del president​ de la Generalitat, Quim Torra, per part de la justícia espanyola. En un tuit publicat minuts després de fer-se pública la sentència, el líder dels republicans ha qualificat el cessament de Torra de "nou atac judicial".

"Nou atac judicial del Suprem i l'Estat espanyol contra la democràcia i les institucions catalanes. La repressió contra l'independentisme no té aturador. Amnistia, autodeterminació i República catalana", ha reivindicat des de la presó de Lledoners.

Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que la inhabilitació de Torra "és impropi d'un sistema democràtic". "La repressió no acabarà amb la voluntat majoritària d'aquest poble", ha afirmat després d'expressar el seu suport al president.

Des d'ERC, la secretària adjunta Marta Vilalta també ha denunciat la inhabilitació, que l'ha emmarcat en la "macrocausa contra l'independentistes" i ha assegurat que estan ultimant un acord amb JxCat per respondre a la sentència.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ha mostrat el seu suport a Torra a través d'un tuit: "Abans ho feien els tancs i ara ho fan els jutges. Tot el suport, president".