El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat avui que Catalunya disposa de les "majories socials i polítiques necessàries" per avançar cap a la independència, i que "ningú no pot demanar" als catalans que esperin canvis a l'Estat en una pròxima legislatura.

Durant la festa de la República organitzada per ERC a Corbera de Llobregat (Baix Llobregat), el també vicepresident del Govern català ha afegit: "No crec que ningú ens pugui demanar que renunciem a fer el que tenim majoria social i política per fer a Catalunya a l'espera d'un resultat que haurà d'arribar el 2020".

En un acte polític al qual ha assistit el diputat del Sinn Féin Conor Murphy, ha assegurat que el seu fill estudia encara P3, i que no es pot pretendre que ell esperi fins que estigui a segon de l'ESO perquè Catalunya tiri endavant els seus objectius polítics. "No esperarem el 2020 per fer el canvi que a Catalunya ja tenim majoria per fer".

Des de la nit electoral del passat 26 de juny, ERC ha insistit en la idea que les eleccions generals han demostrat que Espanya és "irreformable", en referència al triomf del PP, i a apel·lar En Comú Podem que se sumi al procés sobiranista.