El vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller Joaquim Forn ja no comparteixen cel·la a la presó d'Estremera. Tots dos ocupen cel·les individuals, segons ha pogut saber El Nacional. Els responsables del centre penitenciari han decidit que, atès que el nivell d'ocupació de la presó ho permet i que després de quatre mesos els dos membres del Govern s'han adaptat a la situació, deixin de compartir l'espai.

Junqueras i Forn van ingressar a la presó el 2 de novembre passat, junt amb la resta de consellers, per ordre de la jutgessa de l'Audiència Carmen Lamela. En un primer moment, els membres del Govern van quedar distribuïts en cinc centres penitenciaris diferents. Aviat, però, els consellers van quedar concentrats a Estremera i les conselleres, a la presó de dones d'Alcalà Meco. 

Durant les primeres setmanes, Junqueras va compartir cel·la amb el conseller Carles Mundó, i Forn, amb Raül Romeva, mentre que Jordi Turull i Josep Rull n'ocupaven una altra. Estaven, però, en mòduls diferents. Junqueras va quedar ubicat al mòdul 3, considerat de respecte, mentre que Forn estava al 7, que acull presos primaris.

Quan Mundó i Romeva van abandonar la presó el 4 de desembre passat, Forn va ser traslladat també al de mòdul 3 per poder compartir cel·la amb Junqueras.

Dijous passat, el jutge del Suprem Pablo Llarena va acceptar la petició del fiscal de qualificar la causa com a complexa, la qual cosa vol dir que disposa d'un any més per continuar amb les investigacions i, per tant, la presó preventiva també es podria allargar.