Després que el president del Govern, Carles Puigdemont, hagi trepitjat territori nord-americà per internacionalitzar el procés, ara és el torn del vicepresident Oriol Junqueras, que viatjarà als Estats Units el proper 29 d'abril i s'hi quedarà fins al 6 de maig.

Així ho publica avui La Vanguardia, que posa de manifest que l'objectiu del també conseller d'Economia és donar a conèixer la situació financera de Catalunya, tot i que té clar que "inevitablement" s'abordarà la qüestió catalana. El seu viatge començarà a Florida i acabarà a Washington i Nova York i els contactes que farà seran principalment econòmics, com personalitats financeres i consells d'administració de bancs d'inversió.

Al model de carta que està enviant hi diu que "depenent dels esdeveniments polítics, Catalunya podria considerar redefinir la seva estratègia de finançament en el futur, optant per buscar finançament als principals mercats". També s'hi pot llegir com recorden que Catalunya és "la principal contribuent" a l'economia espanyola amb un PIB del 19%.

La Conselleria també té la intenció d'acordar entrevistes amb mitjans econòmics de referència.