El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha evitat avançar detalls sobre els pressupostos pendents d’aprovació, però sí que ha admès que cal que els impostos siguin més progressius. Tot i així, Junqueras no ha concretat si el Govern voldria modificar els tributs actuals en base a aquest concepte de progressivitat, tal com reclama la CUP.

Junqueras ha fet aquest apunt al Parlament on s’ha enganxat amb la diputada socialista Lídia Romero arran d’una pregunta del grup socialista al Govern sobre política fiscal. Romero ha retret al Govern que, en matèria fiscal, hagi coincidit en algunes votacions amb el PP i ha exigit a Junqueras que expliqui si el Govern adoptarà mesures més progressives per evitar la creixent desigualtat entre rendes i el perjudici de les classes més desafavorides.

"S'han de prendre mesures en aquest àmbit? Sí, però de pressupostos en parlarem en el debat de pressupostos", ha contestat Junqueras. Malgrat tot, el vicepresident sí que ha avançat que no és partidari de situar l’impost de successions a l’època del tripartit.