El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat la resolució del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides d'aquest dimecres sobre la vulneració de drets civils i polítics als dirigents independentistes presos quan eren diputats al Parlament. "La resolució no només ens dona la raó. També evidencia que Espanya no pot continuar amb les pràctiques repressives contra l'independentisme", ha assegurat Junqueras en un missatge al seu compte de Twitter. I ha reblat: "L'única sortida és l'amnistia per a tots els represaliats, no valen excuses".

D'aquesta manera ha reaccionat a la resolució de l'ONU que dictamina que Espanya va violar els drets polítics de l'exvicepresident català Oriol Junqueras i dels exconsellers Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull en suspendre'ls de les seves funcions públiques després de ser processats per rebel·lió perquè es va fer abans que existís una condemna. En la mateixa línia s'han pronunciat altres dirigents d'ERC.

TUIT Oriol Junqueras ONU

En declaracions a Europa Press, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que és "una victòria moral i política, que constata que hi ha una causa general de repressió política contra l'independentisme". En aquest sentit, ha afirmat que aquesta resolució implica "constatar que l'estat espanyol ha aplicat la repressió política" i ha utilitzat la resolució del magistrat Pablo Llarena que demanava la suspensió dels drets polítics dels llavors diputats i líders polítics empresonats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull per deixar-los sense drets, en les seves paraules.

"Avui Nacions Unides diu que això no es pot fer, no s'ha de fer, és un abús de dret. Que els drets civils i polítics s'han de respectar", ha celebrat la secretària general dels republicans, que ha lamentat que aquesta resolució no resulta aplicable efectivament perquè aquests dirigents ara ja no són diputats i estan inhabilitats.

També l'exconseller Raül Romeva, un dels afectats per la resolució, ha celebrat el dictamen. "Es van vulnerar els nostres drets polítics, com els drets de tants represaliats, i el Comitè de Drets Humans de l'ONU ens dona la raó", ha assegurat Romeva, que ho ha considerat "un pas important pel moviment independentista i una mala notícia per l'Estat", que "no poden continuar justificant-se".

TUIT Raul Romeva ONU