El vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, ha lliurat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el projecte de pressupostos per aquest 2016. Segons Junqueras, es tracta dels pressupostos “més ambiciosos des del punt de vista social”, amb un 73,6% destinat a polítiques socials.

Gest polític

“Esperem que des de l’absolut i escrupolós respecte a la sobirania de tots els grups parlamentaris, aquests pressupostos que ens semblen tan importants i positius, rigorosos i ambiciosos, comptin amb el suport majoritari d’aquesta cambra perquè, sens dubte, aquests pressupostos són millor alternativa que mantenir-nos en la pròrroga dels pressupostos de 2015”, ha afirmat Junqueras.  

Xifres

La proposta del departament d’Economia inclou un increment del pressupost de Salut de 317 milions d’euros, 211 milions per Ensenyament i 173 milions per a la conselleria de treball i afers socials.

També contempla destinar 500 milions d’euros a recerca i innovació i potenciar les polítiques actives de caràcter industrial i mantenir el creixement econòmic “que ha de ser la base per fer uns bons pressupostos per al 2017”.

Calendari

La mesa s’ha reunit aquest matí per admetre a tràmit el projecte de pressupostos. Avui es publicarà al Butlletí Oficial de la Generalitat. Forcadell ha proposat que el 8 de juny es farà el debat a la totalitat, del 13 al 17 de juny el debat a la totalitat es traslladarà a les comissions.

Un cop finalitzat el període d’esmenes a l’articulat, tan de la llei de pressupostos com de la llei d’acompanyament, es preveu que el debat final es faci el dia 20 de juliol. “L’objectiu és fer la tramitació el més ràpid possible”, ha apuntat la presidenta de la cambra.  

La CUP planta Junqueras pels aldarulls a Gràcia

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, no ha assistit a la reunió de la Mesa com a "mesura de protesta per la brutal actuació dels Mossos ahir al barri de Gràcia de Barcelona". Reguant sí ha assistit en l'acte protocolari de lliurament dels pressupostos a la presidenta del Parlament.

  

564 megas i 1.839 fitxers

El llapis electrònic que Junqueras ha lliurat a Forcadell inclou 1.839 fitxers, que ocupen 564 megas; l’equivalent a 15 volums en format llibre i 5.445 pàgines de documentació.