Primer missatge en veu del candidat d'ERC a les eleccions europees i president del partit, Oriol Junqueras, aquesta campanya. La JEC li ha prohibit participar en actes aquest cap de setmana, però sí que li ha permès fer entrevistes, en les quals, tant ell com Raül Romeva han volgut enviar un missatge als votants, i que s'ha emès en diversos actes electorals que s'han celebrat aquest divendres a la tarda.

Junqueras ha volgut començar alertant de la importància de les properes eleccions del 26-M, europees i municipals, i ha assegurat que "ens hi juguem tant que ens ho juguem gairebé tot". En aquest sentit, ha defensat que totes les eleccions "són imprescindibles" i que sempre que hi hagi l'"oportunitat d'explicar-nos" no es pot "desaprofitar". Per això ha demanat que el proper 26 de maig "no falti cap vot" per defensar als municipis i a Europa un projecte "republicà i independentista"

També hi ha intervingut Raül Romeva, que ha demanat el vot de la "gent independentista i republicana" i ha instat a tots els que defensen "els drets fonamentals" a votar ERC. El vídeo s'ha passat en diversos actes electorals celebrats aquesta tarda, entre els quals el de Girona, on també hi ha intervingut el president del Parlament, Roger Torrent.