"Hauria de plegar no només el ministre de l’Interior, sinó també el president del Govern espanyol". Amb aquestes paraules, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha demanat la dimissió del president espanyol en funcions i candidat de nou a la presidència del Govern estatal, Mariano Rajoy. Però també ha exigit que ho facin tant el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, perquè "la gravació el deixa en una situació insostenible", i el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

Junqueras no s'ha pogut estar de carregar contra tots els implicats etzibant-los que "a les democràcies europees, casos així han acabat en la més absoluta de les assumpcions de responsabilitats" i els ha reblat que "qui no faci tot el que estigui a les seves mans per acabar amb això, estarà fent-se mal a si mateix". 

Però això no ha estat tot. Visiblement enfadat i dolgut, el també president d'ERC ha titllat –directament– Jorge Fernández de "fastigós" i "repugnant", però ha volgut deixar clar que "qualsevol adjectiu es queda curt".

Ho ha dit a RAC1 i TV3, on s'ha lamentat de la situació i l'ha descrit d'"una maldat sense límits" perquè "com que busquen i no troben, demanen que s'ho inventin".

Junqueras ha recordat que els 85 anys d'història d'ERC "ens contemplen sense cap cas de corrupció" i ha volgut deixar clar que "el meu pare no té cap terreny a Puigcerdà ni enlloc, ningú trobarà res en absolut" com s'escolta a les gravacions entre Jorge Fernández i De Alfonso:

De Alfonso: "Jo estic intentat convèncer ara el Grup Planeta perquè em faci una investigació, perquè no aparegui ningú i no sigui gens sospitosa, d'una informació que em va arribar que no sé si és veritat, i per això no m'atreveixo a prendre-me-la com a tal i l'externalitzaré perquè algú m'ho esbrini, que és un enriquiment al municipi de Puigcerdà del pare d'Oriol Junqueras amb temes de terrenys i altres".

Per tot això, Junqueras ha opinat que "la dimensió de la conspiració és gegantina" i ha afegit que això hauria d'afectar el resultat de les eleccions perquè "la resposta l'hem de donar com a societat". A més ha subratllat la necessitat que "totes les institucions i el Parlament actuïn amb celeritat", tenint en compte que "en una democràcia occidental haurien plegat tots".

"Si el president del Govern espanyol no destitueix el ministre, on està el límit de la responsabilitat per dalt?", ha sentenciat.