La història és prou coneguda en l'imaginari col·lectiu, però avui Oriol Junqueras ha tirat de la seva vena d'historiador per comparar la narració bíblica de David i Goliat, el soldat gegant de la ciutat de Gat i paladí de l'exèrcit filisteu, que durant quaranta dies va assetjar els exèrcits d'Israel i que va ser derrotat i ferit per David tan sols amb una fona i una pedra, amb el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Especialment, després que ha esclatat el cas Jorge Fernández Díaz i les paraules d'avui del cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, al Parlament, desafiant els diputats amb la frase "aquells que estiguin nets de culpa que llancin la primera pedra".

Doncs, el republicà replica De Alfonso, a qui ha titlat de "miserable prepotent", que com que els republicans estan "absolutament nets", com demostren els seus 85 anys d'història, "podem llançar totes les pedres democràtiques que vulguem", ha clamat. Unes pedres que "ara són les paperetes i l'objectiu és omplir les urnes".

Per tot plegat, el republicà confia en que "aquest Estat que ens amenaça, caurà derrotat". "De la mateixa que David estava predestinat a guanyar Goliat, nosaltres estem predestinats a construir un nou país i una República", ha clamat el president d'ERC des de Poblenou, Barcelona. 

Les converses entre el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'OAC per fabricar escàndols contra els partits independentistes ha rebentat "les costures", com diria el republicà Joan Tardà, de l'estratègia d'ERC en aquest final de campanya. Els republicans han aprofitat la polèmica des del primer minut.

Quan tot va esclatar, van ser els primers en demanar les seves dimensions, a l'endemà, posada en escena de tota la cúpula del partit amb Oriol Junqueras al capdavant per reclamar que el 26-J la ciutadania torni a fer el vot de la seva vida perquè en joc no només hi ha la victòria d'una determinada opció política, segons el seu parer, sinó directament la democràcia.

I avui, dos dies després, ha estat la querella que els republicans han presentat a la fiscalia de Barcelona en contra del ministre i el cap de l'OAC, demanant que s’investigui si els dos denunciats podrien haver incorregut en delictes de prevaricació, revelació de secrets i tràfic d'influències.