Nous àudios de la declaració del vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, en la seva declaració l'1 de desembre davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. En els àudios, recollits per La Vanguardia, s'hi pot sentir Junqueras assegurant que "hi ha recorregut ampli fins i tot en l'àmbit de la Constitució i de les seves possibles interpretacions", mentre assegura que, tot i que "no comparteixo política ni jurídicament el 155, per posar un exemple", sí que "és evident que el fet de presentem a les eleccions o de presentar-nos davant l'Audiència quan ens va cridar demostra la nostra actitud en aquest sentit".

En un altre àudio, també es pot sentir el republicà rebutjant la violència davant el Suprem per raons ètiques, morals i religioses.

Junqueras compareixia llavors a petició pròpia per demanar sortir de la presó de cara a la campanya per a les eleccions del 21-D "en les millors condicions possibles", en les quals era el cap de llista d'ERC. La declaració va ser molt curta, d'uns cinc minuts de durada.