El president d’ERC, Oriol Junqueras, acompanyat per tota la plana major del partit a la seu del carrer Calàbria com a mostra d’unitat, considera que el ministre Jorge Fernández Díaz ha perdut "qualsevol sentit de la vergonya i de la dignitat", després que aquest hagi assegurat aquest matí que ell és la víctima en l'escàndol de la conspiració amb el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per fabricar escàndols contra ERC i CDC. "És un insult i un atac a tots els ciutadans", ha sentenciat el republicà

"El ministre és creient, tant de bo ho sigui. Si ho és, sap que tot el que ha fet no té perdó de Déu", ha replicat el republicà. Tanmateix, es tracta d'un escàndol que el vicepresident i conseller d'Economia ha titllat "d'acte criminal" i "GAL mediàtic", com ho ha definit també el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè ara directament esquitxa el president del Govern espanyol en funcions i candidat a la reelecció Mariano Rajoy, segons els darrers àudios fets públics pel diari Público.

"És una conspiració dels aparells de l'Estat contra la veritat, la decència i la dignitat. Hi ha hagut un atac sistemàtic a la llibertat d'expressió", segons Junqueras, que ha reivindicat que el seu partit està net i ho ha estat sempre en els seus 85 anys d'història. És més, opina que és un atac fet des de la "mala fe i voluntat" i que la víctima de tot plegat, no és només ERC sinó "ho és el conjunt de la nostra societat".

El 26-J, en joc la victòria de la democràcia 

Junqueras insisteix que tant el ministre com el president espanyol han de dimitir. "Cada minut que passa sense fer-ho, acumulen més culpa", ha assegurat. I si no ho fan, ha demanat a la ciutadania que el dia de les eleccions vagin a votar sí o sí, perquè ja no està en joc "la victòria de qualsevol opció política sinó directament la victòria de la democràcia i la llibertat". "És el moment de demostrar coratge i dignitat", ha clamat. 

De fet, el republicà ha demanat a la ciutadania que el 26-J vagi a votar com ho va fer després dels atemptats de l'11-M a Madrid i que va donar la victòria al socialista José Luis Rodríguez Zapatero. "Ens hi juguem molt, com en els atemptats de l’11-M, igual, quan els ministres van sortir a falsejar la realitat, estem davant d’un cas tan greu com aquell, un sistema que ha conspirat per mentir", ha asseverat.