El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, compareixerà dimecres a la comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament a petició pròpia per donar explicacions per les afirmacions del dimitit senador d'ERC Santi Vidal, que apuntaven que el Govern ha obtingut dades fiscals dels catalans il·legalment.

Junqueras ja tenia previst comparèixer aquest dia a la comissió per un altre assumpte -i aprofitar per parlar del cas Vidal si els grups li ho preguntaven-, però l'oposició reclamava que abordi específicament la polèmica: la novetat és que finalment compareixerà per aquest assumpte concret i a petició pròpia.

Així, en l'ordre del dia de la comissió s'ha introduït un nou punt perquè el vicepresident s'expliqui sobre aquesta qüestió i els grups de l'oposició puguin formular les seves preguntes, han detallat fonts consultades per Europa Press.

Junqueras exposarà les seves explicacions i els grups podran fer-li les preguntes oportunes, que seran respostes pel vicepresident en un torn de rèplica que també tindrà l'oposició.

La intervenció de Junqueras no serà l'única del dia: a la tarda, a partir de les 16 hores, compareixerà el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, a la comissió d'Economia, també en una sessió específica pel cas Vidal.

Salvadó compareix perquè la majoria dels grups ho ha sol·licitat i, segons l'ordre del dia, preveu donar explicacions sobre com el Govern obté dades fiscals i "sobre les notícies aparegudes en relació a les declaracions del senador Santiago Vidal".

L'oposició estarà atenta

L'oposició ja ha avisat que estarà molt atenta a les explicacions de Junqueras i Salvadó i, en cas que els seus arguments no convencin, demanaran més concreció a través de diferents vies.

La CUP i el PSC demanaran més compareixences al Parlament si les seves preguntes no queden satisfetes, Cs va avisar que exigiria una comissió d'investigació i el PP preveu demanar un ple monogràfic sobre el cas Vidal.