Les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig vinent han instal·lat els partits en un ambient de precampanya que ja es fa notar en els discursos. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha advertit aquest dijous el president espanyol, Pedro Sánchez, que els republicans no tenen com a objectiu garantir l'estabilitat del seu govern. "L'única cosa que garantim és que lluitarem pel benestar de la gent i treballarem pel funcionament de l'economia, no som aquí per garantir l'estabilitat de ningú", ha afirmat en declaracions a la premsa al Congrés dels Diputats, on s'ha desplaçat per seguir l'aprovació de la llei d'amnistia. Junqueras ha matisat que el suport d'ERC dependrà que "l'estabilitat contribueixi al bon funcionament de la societat". Així mateix, ha dit que continua veient la present legislatura espanyola com un escenari "complex" que caldrà encarar "de la millor manera possible". "La societat sempre ens tindrà al costat a l'hora de fer que els recursos arribin", ha agregat.

🔴 Aprovada la llei d'amnistia, DIRECTE I Reaccions al Congrés i última hora
 

Preguntat per l'escenari que s'obre amb l'aprovació de l'amnistia, ha celebrat les veus optimistes, però ha ressaltat que no li consta que la norma pugui ser vigent en una data concreta. "No em consta que sigui ni a finals de juliol ni de desembre, d'aquí a un any o un any i mig. Desconec el que faran els jutges del Suprem, el que sé és que sempre que han pogut han pres les decisions en contra de nosaltres", ha reblat. D'altra banda, ha defensat que els pressupostos plantejats per ERC a Catalunya eren "expansius" i que permetien "posar molts recursos per lluitar contra la sequera" i destinar recursos a les escoles i les famílies. En aquest sentit, ha subratllat que no han estat els republicans qui els han tombat, i ha denunciat que "els que n'han impedit l'aprovació són els que es deixen portar pel partidisme, per l'egoisme i pel curtterminisme", en una crítica doble als comuns i a Junts per Catalunya.

ERC posa els ulls en el referèndum després de l'aprovació de l'amnistia

Després que el Congrés hagi donat llum verda a l'amnistia, la diputada republicana Pilar Vallugera ha assenyalat que "no és suficient" i ha recordat que la solució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya passa per la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. També ha subratllat que la llei “s’ha fet per als que van anar a l’aeroport, no només per als líders dels partits”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!