El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquesta tarda que es presenta una legislatura en què "podríem anar cap a escenaris de caràcter gandhià", amb referència a la desobediència i resistència pacífica. Junqueras ha advertit sobre "les traves i les dificultats" que posarà l'Estat espanyol, davant de les quals "caldrà ser forts i posar generositat".

El republicà, que ha fet una roda de premsa a la seu del partit, ha reivindicat la feina d'Esquerra afirmant que "tothom sap que posa el país per davant", i ha carregat contra aquells que "ens van dir que érem uns ingenus" per confiar en l'acord.

Mà allargada a CQSP

El proper vicepresident del Govern ha remarcat que "la transversalitat del procés ens fa ser forts", i en aquest sentit ha allargat la mà a Catalunya Sí que es Pot perquè participin "en aquest procés constituent". Per ell, el dret a decidir a Catalunya "mai ha de ser subsidiari a la voluntat d'un govern espanyol ni a unes determinades majories al Congrés i el Senat".

"El Procés constituent és el millor instrument per ampliar la base social", ha subratllat Junqueras, emfatitzant que cal seguir treballant per fer créixer el nombre d'independentistes a Catalunya.