Oriol Junqueras no perd l'esperança i encara veu possible un acord entre el PP i el PSOE abans del 2 de maig, el dia que acaba el termini per investir un nou president al Govern espanyol i que, en el més que probable cas que no sigui així, es convoquin de manera automàtica noves eleccions. "Hi haurà pressió d'Europa" perquè hi hagi un pacte i evitar nous comicis, ha opinat el vicepresident del Govern avui a Onda Cero.

Ara bé. Amb el xip de pre-campanya en mode on, Junqueras ha assegurat que si depèn d'ell i del partit, Gabriel Rufián tornarà a ser el cap de llista d'ERC de cara a les eleccions del 26J i ha reiterat la seva negativa d'acudir en una llista conjunta amb Convergència perquè Junts pel Sí i el 27S van ser un "cas excepcional" pel "compromís" que tenen amb la independència de Catalunya.

Al marge del que passi a l'Estat, Junqueras no hi veu una relació directa amb el procés sobiranista perquè "el full de ruta continua". Això sí. El vicepresident ha volgut deixar clar que la independència "no serà una qüestió unilateral" perquè "depèn de la voluntat ciutadana i d’altres elements que es creuaran  inevitablement".

Sobre la reunió de demà amb la vicepresidenta espanyola en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, Junqueras ha exposat que "no ens tanquem cap porta a res" i que "vaig amb la millor predisposició" a la trobada on també li parlarà del procés, tot i que ha reconegut que "veig poques possibilitats en posar-nos d'acord" perquè l'Estat ha portat lleis catalanes al Tribunal Constitucional.