El líder d'ERC empresonat, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dilluns al president de l'Eurocambra, David Sassoli, que prengui "accions urgents" per "garantir" la seva immunitat, segons ha avançat Eldiario.es. En un missatge enviat per correu electrònic a tots els eurodiputats, Junqueras lamenta no haver pogut assistir a la sessió de constitució del plenari a Estrasburg recordant que porta "en presó preventiva més de 600 dies".

Al mail, Junqueras explica la seva situació i els impediments que es va trobar per poder accedir al seu escó. A més, adjunta els arguments que l'eurodiputada Diana Riba va recollir al missatge que també va enviar al president del Parlament Europeu la setmana passada, encara sense resposta.

Els arguments es fonamenten en "garantir la integritat i protegir els electes", ja que seria "un mal exemple per a altres països" que un electe pugui impedir-se-li accedir a l'escó. També s'apunta que "les competències dels estats tenen a veure amb organitzar les eleccions, comptar els vots i proclamar electes, no en altres procediments que condueixin a soscavar la protecció dels electes" i denuncien que s'està produint "una limitació de drets fonamentals".

Junqueras s'acomiada dels eurodiputats confiant que Sassoli "respongui positivament, assegurant la meva immunitat i permetent-me acompanyar-vos en la propera sessió plenària d'Estrasburg", que se celebra a finals de setembre.