Jo sí que vaig a missa”. Aquesta és la portada d’avui del diari ABC, després de la polèmica per La Missa de la 2, que el grup d’Unidos Podemos va demanar al Congrés d’eliminar de la graella televisiva, proposta amb què es va trobar el PP frontalment en contra.

Després d’això, el diari madrileny ha volgut reunir en portada “personalitats de tots els àmbits” que “donen la cara en nom dels deu milions d’espanyols que participen regularment de l’Eucaristia”. Entre aquests “espanyols”, hi ha el líder d’ERC, Oriol Junqueras, declarat obertament catòlic:

El també vicepresident del Govern explica a l’ABC que “sóc catòlic i vaig a missa quan puc”. Junqueras també afirma que “no comparteixo” el fet de voler treure la missa de la graella, ja que “allò que no és obligatori de veure, no pot considerar-se una intromissió a la llibertat de ningú”. També creu que “vistes les audiències”, “la Eucaristia a la televisió ofereix un servei útil”.

El que sorprèn de la portada és veure Junqueras al costat de moltes personalitats de l’Espanya conservadora. Des d’alts representants del PP i ministres com Dolores de Cospedal, Cristóbal Montoro o Luis de Guindos, passant pel cantant i presentador Bertín Osborne, el torero El Juli, o la filla d’Isabel Preysler, Tamara Falcó, que ja va recriminar a Podemos que volgués eliminar la missa de la televisió pública espanyola.