El Tribunal Suprem ha expulsat aquest dijous de la sala on se celebra el judici contra els responsables del procés l'exregidor de la Crida per Sabadell Albert Boada perquè portava una samarreta reivindicativa amb el lema "Llibertat presos polítics".

Fonts del Suprem, consultades per El Nacional, han recordat que el tribunal ha deixat clar que es pot portar llaços grocs i pins, però no samarretes amb llegendes ni imatges dels presos o pancartes. De fet, la setmana passada un jove que duia una d'aquestes samarretes reivindicatives va ser comminat a canviar-se abans d'entrar.

Boada ho ha explicat a través d'un vídeo al compte de la Crida per Sabadell. Segons l'exregidor, després de passar el control d'accés del Suprem i entrar a la sala de plens on se celebra el judici, dos policies l'han fet sortir, l'han acusat de "desordres públics" per la samarreta que vestia, l'han amenaçat de denunciar-lo i li han comunicat que no podria tornar a entrar a la sala.

Fonts del Suprem argumenten que Boada no vestia la samarreta quan ha passat el control d'accés o bé la duia tapada, per la qual cosa, no s'ha impedit la seva entrada. No obstant, quan s'ha comprovat la vestimenta que duia, la policia l'ha fet sortir.

Segons aquestes fonts, l'exregidor s'hauria resistit a abandonar el Suprem i a tornar l'acreditació i ha demanat explicacions per la seva expulsió, a més de fer evident la seva protesta als passadissos del tribunal.

Aquest és el primer cop que s'expulsa algú de la sala, tot i que en una altra ocasió un jove amb el braç alçat va cridar un Visca la República en aixecar-se la sessió, per la qual cosa va ser identificat per la policia i l'endemà se li va impedir l'accés al tribunal quan va intentar tornar a entrar.

Des de la CUP s'ha denunciat l'expulsió de Boada.

"Boada assistia de públic al judici farsa fins que un grup de policies li han ordenat que els acompanyés i l'han acabat fent fora del tribunal", han denunciat els cuparies a través de les xarxes socials.