Les mobilitzacions del 20-S al Departament d’Economia eren imprescindibles. Així ho ha defensat l’exlíder dels comuns, Xavier Domènech, en la seva declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem. “L’Estat havia entrat en una lògica de guerra”, ha sostingut. Ha estat una de les declaracions més curtes, amb prou feines deu minuts, però ha servit per fer una defensa del dret a la protesta davant la repressió de l'Estat.

L'exdirigent dels comuns ha arrencat la seva intervenció constatant que al banc dels acusats coneix “la majoria dels injustament acusats”. Ha deixat clar que respondria totes les parts, però que “és un símptoma de fracàs democràtic quan l’acusació particular està formada per un partit incapaç de condemnar el franquisme”. Només li han formulat preguntes Vox, que havien demanat el seu testimoni, i l'advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu.

L’advocat de Vox ha preguntat per piulades seves on cridava a la mobilització el 20-S, uns missatges a les xarxes socials que ha subscrit. L’interrogatori de Vox ha acabat quan s’ha evidenciat que aquell dia estava al Congrés de Diputats, a Madrid, i no a Barcelona.

No obstant això, Domènech ha defensat les protestes. I ha negat tot caràcter violent. “Si la meva dona va dur-hi el meu fill de quatre anys és perquè no tenia cap caràcter violent”, ha indicat. Ha descrit el 20 de setembre com un “dia infaust”, i ha subratllat l’intent d’accedir a la seu de la CUP “sense ordre judicial” i una “llarga història de ruptura constitucional”.

En canvi, el llavors dirigent dels comuns sí que va participar l’endemà de la protesta davant del TSJC, on va intervenir davant des de l’escenari. “Calia una resposta davant del que s’estava produïnt, l’Estat havia entrat en una lògica de guerra”, ha assegurat. “Un mínim democràtic era que ens mobilitzéssim tots”, ha conclòs.