Una simpatitzant de Vox ha carregat contra els acusats del procés, negant que siguin pacífics i al·legant que avui Catalunya "està incendiada" pels talls de carreteres. Ho ha fet al passadís del Tribunal Suprem davant dels familiars dels acusats en el judici al procés, entre els quals hi havia la dona d'Oriol Junqueras, per qui la fiscalia demana 25 anys de presó, i la filla de Jordi Turull.

Les esperes i les aturades del judici han permès que tant periodistes com públic, familiars i advocats compartissin els passadissos propers a la sala del Tribunal Suprem en què es desenvolupen les vistes. Això ha propiciat que la dona de Junqueras i diversos familiars dels acusats, entre els quals es trobava la filla de Jordi Turull, poguessin sentir els comentaris d'un dels assistents com a públic a la vista que té lloc aquest dimarts amb les qüestions prèvies.

Crits de "colpista" a Torra

Durant una aturada, la Policia ha fet un passadís perquè tornessin a la sala els advocats i els convidats institucionals, és a dir, Torra i dos consellers del Govern. Aleshores, han col·locat els assistents a un costat, la qual cosa ha propiciat que tothom estigués molt atapeït. En aquell moment, i al pas de Torra, un dels assistents com a públic li ha dit "colpista" i li ha dit que li caurien 30 anys, malgrat que no es jutja el president català.

Una altra de les assistents, simpatitzant de Vox, ha aclamat el secretari general de la formació, que exerceix l'acusació popular en el cas, Javier Ortega Smith: "Enhorabona campió", li ha dit, i tot seguit ha afirmat que els acusats han anat al Tribunal Suprem a "mentir". La senyora ha assegurat que era catalana i que, encara que els processats diuen que són pacífics, els independentistes tenien avui tallades diverses carreteres amb pneumàtics cremant i que Catalunya estava incendiada.

"Ja no som la majoria silenciosa, és el que els fot a aquests, ara ja no hi ha por", ha rematat en veu alta. Uns comentaris que han escoltat els familiars dels processats. Entre ells hi havia la dona de Junqueras, que s'ha posat les mans al cap, i la filla de Turull.