No és cap sorpresa que mitjans internacionals d'arreu del món estan seguint amb molta atenció l'inici del judici al procés. Articles, editorials, anàlisis i cobertures en directe omplen diaris i pantalles d'arreu del planeta. Enmig de tota aquesta cobertura mediàtica, el vídeo fet per Sergi Pinkman, un popular tuitaire independentista, ha arribat als informatius de la important cadena de televisió catarí Al-Jazeera.

Es tracta d'un vídeo que l'activista va fer com a resposta a la campanya que havia engegat el govern espanyol, a través d'España Global, en què buscava netejar la imatge del país en l'inici del procés judicial. El presentador de la cadena catarí explica que el vídeo de Pinkman "mostra imatges de la violència de la policia espanyola i del seu dolorós passat", en referència a la dictadura franquista. Afegeix que "aquest és un dels vídeos més severs que circulen per Twitter".

A continuació, el presentador ensenya un cartell que demana la llibertat dels presos polítics i un dibuix que representa la justícia cega però enarborant una bandera espanyola i explica que sota el hashtag #JoAcuso moltes persones han denunciat que el judici és "una revenja de l'Estat". 

En el vídeo de Pinkman es veuen imatges de la violència policial de l'1-O, a més d'imatges del dictador Francisco Franco i el rei Felip VI, de corregudes de toros, de desfilades militars i dels líders independentistes acudint al Suprem després de la declaració del 27-O, entre altres. L'activista va fer el vídeo dirigint-se a España Global assegurant-los que "no és mala imatge, és la vostra imatge".

Finalment, el presentador demana a l'audiència que exposi la seva opinió sobre el judici a través de Twitter.