En la seva ofensiva per contrarestar la imatge que està donant l’Estat espanyol al pocs dies de l’inici del judici contra els líders independentistes, España Global ha fet públic un vídeo a les xarxes socials on retrata la Espanya real, una Espanya inclusiva, oberta al món amb una Constitució que garanteix les llibertat fonamentals. Es tracta de vendre una democràcia idíl·lica.

Per vendre al món la imatge de país lliure i democràtic, la secretaria d'Estat España Global compta amb la col·laboració de la presidenta del Banc de Santander, Ana Botín, el secretari general de l’OCDE, José Ángel Gurría, el cuiner José Andrés, el periodista Iñaki Gabilondo, la directora de cinema Isabel Coixet i la científica María Blasco.  Tots ells reconeguts a nivell internacional.

 

La campanya endegada aquesta setmana per la secretària d’Estat, Irene Lozano, per mostrar una Espanya democràtica s’intensifica quan s’acosta l’inici del judici. Tot per contrarestar l’acció exterior duta a terme pel Govern, pel govern a l’exili i les entitats com Òmnium Cultural i l’ANC, que han denunciat la repressió judicial i policial de la causa independentista, amb la vulneració de drets i llibertats.

Per això España Global envia el missatge, per boca de l’estrellat cuiner establers als EUA José Andrés, que Espanya és inclusió, diversitat, progrés. Mentre que la directora Isabel Coixet, obertament contraria a l’independentisme afirma que “no hi ha res més valuós que la veritat”.

La defensa dels valors democràtics de l'Estat espanyol va a càrrec d'Ana Botín, que canta les execel·lències de la Constitució espanyola. "Ens ha donat el marc adequat per encarrilar el període més llarg de llibertats, desenvolupament social i prosperitat econòmica", afirma la presidenta del Banc de Santander, que clou el vídeo amb el missatge, en anglés, "aquesta és l'Espanya real".

També es fa referència a l'ONG Freedom House i al seu índex sobre països lliures, i es recorda que Espanya té una puntuació de 94 sobre cent.