Tampoc avui l'acusació popular ha tingut oportunitat de badar boca en els interrogatoris als membres del Govern que han anat declarant davant el Tribunal Suprem. Això no vol dir que no facin veure el seu parer. I no només amb l'explícita indiferència amb que segueixen una successió de declaracions davant les quals no poden intervenir.

Aquesta tarda, quan el president del Tribunal, Manuel Marchena, ha demanat a Dolors Bassa si tenia intenció de respondre l'acusació popular, la consellera ha estat clara i directa​: "No, per respecte a les dones d'Espanya. Tolerància zero en violència de gènere", ha argumentat.

Els advocats de Vox que representen l'acusació popular, el número dos del partit, Francisco Ortega, i Pedro Fernádez, han acollit les paraules de la consellera amb somriures irònics. Han allargat l'escena intercanviat comentaris entre somriures.

Ha estat la mateixa reacció que han tingut quan al matí Josep Rull ha argumentat que no responia a les preguntes d'un partit d'extrema dreta.

Però el somriure s'ha esborrat aviat. Tan ràpid com han pogut constatar que anaven passant les hores i s'anaven encadenant declaracions molt més enllà de les 6 de la tarda, en què està previst acabar les sessions.

El president del Tribunal, Manuel Marchena, ha posat la directa en els interrogatoris per complir el calendari del judici al procés que ell mateix ha exposat a primera hora del matí. Es tracta de fer "un judici sense dilacions", segons les seves paraules. Per això, a un quart de set, quan ha acabat Bassa, les declaracions seguien amb Meritxell Borràs. I passades les vuit del vespre, encara anunciava la intervenció de Carles Mundó.

La vista s'ha prolongat tant que ha obligat a una aturada de cinc minuts a petició d'un dels membres del tribunal, la qual cosa ha permès altres dels presents abandonar també la sala uns minuts. Amb tot, per allò d'evitar "dilacions", la pausa ha estat tan breu que quan ha tornat el membre del tribunal que s'havia absentat, Marchena ha demanat els advocats si podien seguir malgrat que faltaven encara alguns acusats i membres de les defenses.

El president del tribunal s'ha pres al peu de la lletra les explicacions de la consellera Bassa que a la política catalana és habitual plegar a hores intempestives. Amb tot, l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha hagut de recordar-li que el seu defensat haurà de declarar aquest divendres, que ho farà després de llevar-se a les 6 del matí per arribar a l'hora al tribunal i que encara l'esperava el viatge de tornada a Soto del Real.

La tarda ha estat llarga, però també intensa al Suprem. Bassa i Borràs han insistit en els arguments sobre el referèndum i la declaració d'independència. La consellera de Governació s'ha emocionat en recordar la mort del seu pare. De fet, en oblidar que aquesta va ser la raó per la qual no va poder recollir un dels requeriments judicials que se li va fer arribar al Govern.

El moment de més tensió de la tarda -ja vespre- l'han protagonitzat el fiscal Javier Zaragoza i el conseller Carles Mundó. "Evitem el debate", anava reclamant Marchena davant d'un cara a cara amb moments d'alt voltatge. A un quart de deu de la nit, finalment, s'ha aixecat la sessió.