Meritxell Borràs ha començat la seva declaració aquest dimecres davant del Tribunal Suprem visiblement nerviosa. I finalment no ha pogut resistir més i ha esclatat a plorar, després de recordar que no va poder recollir les notificacions del Tribunal Constitucional per la mort del seu pare. Ha arribat fins a tal punt que el president de la sala, Manuel Marchena, ha hagut de preguntar a l’exconsellera si podia continuar declarant.

El moment ha estat quan la seva advocada, Judith Gené, li ha preguntat per les “dificultats” per a recollir les providències del TC. “Recorda el 12 de setembre del 2017, personalment, què li va afectar, per què no estava a les comissions de govern?”, li ha demanat la lletrada. La qüestió ha arribat després que la fiscalia insinués una “desbandada” per a no recollir-les. En aquell moment, l'acusada no ha recordat el fet tràgic.

“Jo no estava al govern aquell dia”, ha respost Borràs amb la veu trencada, i després ha hagut de demanar disculpes. “Havia mort el meu pare el dia anterior”, ha relatat l’exconsellera de Governació. També ha explicat que no va posar obstacles per a les notificacions a la lletrada del TSJC.

Aquestes circumstàncies han obligat el jutge Manuel Marchena a interessar-se per l’acusada. “Si es troba malament o hem d’interrompre la declaració, ho fem sense problema”, li ha dit el magistrat. Borràs ha respost que podia continuar.