El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que "multiplicaran" les visites a nivell internacional per fer arribar "aquest clam de justícia que expressa el poble de Catalunya" per tot el món en el marc del judici al procés.

Torra també ha afirmat que tenen intenció d'exercir d'"altaveu" de presos i exiliats durant el judici de l'1-O i denunciar "la injustícia que es viu a Catalunya" a nivell internacional. El president també ha anunciat que té intenció d'assistir a la primera de les jornades del judici a Madrid, el dia 12 de febrer.

Pel que fa als guàrdies civils que van fer befa durant el trasllat dels presos, Torra s'ha mostrat satisfet de la seva suspensió. "Només faltaria que no se l'hagués suspès", ha dit, tot afegint que espera que se l'acabi "expulsant del cos". "Molts ens vam sentir vexats", ha lamentat Torra. Al vídeo, gravat des de l'interior d'una furgoneta policial, se senten els agents de la furgoneta com riuen mentre a les imatges captades a través de les finestres del vehicle es veuen les persones que acomiaden els presos.