El nou argument que avui el ministeri s'ha tret de la màniga són les armes de guerra.

Avui Juan Ignacio Zoido, durant l'interrogatori al judici al procés, ha dit que quan va arribar al Ministeri d'Interior va trobar una petició dels Mossos d'Esquadra per comprar "armes de guerra i molta munició", com a relat per avalar l'alçament armat que preveu la rebel·lió i la utilització del cos policial de Catalunya com un exèrcit. Tot i que no ha detallat quines armes eren, ha descartat els llançagranades quan l'hi ha preguntat la fiscalia.

"No estava justificat ni el número, ni el tipus, ni la munició, que era molta", ha dit Zoido justificant que no es donessin els permisos per comprar el que demanaven els Mossos. 

Les armes que s'havien demanat són les que habitualment fan servir els cossos especials dels Mossos: armes per al GEI (Grup Especial d'Intervenció) i les granades de gas i de fum per a la BRIMO.

Fonts d'Interior asseguren que els informes que va fer el ministeri sobre la compra d'aquestes armes sempre van ser favorables.

De fet, la dotació d'armes estava prevista a conseqüència de l'alerta 4 antiterrorista i les armes i la munició es va acabar comprant quan es va aplicar el 155 avalades pel mateix Juan Ignacio Zoido.

Vox hi ha volgut sucar pa i ha enumerat les armes. Alguns subfusells i armes de franctiradors, les armes llargues que de fet tenen els Mossos com a reglamentàries, però el ministre ja no ha volgut entrar a detallar quines armes eren.