No hi ha guió escrit del judici al procés, però el tribunal sí que segueix les pautes habituals. Després de la declaració dels acusats, que ocuparà tota aquesta setmana i part de la següent, hi haurà els testimonis. Per allunyar-los el màxim de l'inici de la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril, el tribunal presidit per Manuel Marchena els citarà com abans millor. 

La declaració dels testimonis començarà amb els càrrecs polítics, que, tot i ser els primers, no es podrà evitar que declarin en mig de la precampanya, ja que la convocatòria de les eleccions generals és el 28 d'abril. Si es compleix el calendari previst, justament declararan la primera setmana de precampanya, durant les sessions del 5, 6 i 7 de març.

D'aquesta manera, els primers a comparèixer seran Mariano Rajoy, president del govern espanyol l'1-O; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol l'1-O; Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda durant els fets; Enric Millo, anterior delegat del govern espanyol a Catalunya. Això pel que fa a la política espanyola.

Els polítics catalans que declararan en primer lloc seran Roger Torrent, president del Parlament; Pere Aragonès, vicepresident del Govern, citat com a antic de secretari d'Economia; Artur Mas, expresident de la Generalitat; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Jordi Puigneró, actual conseller de Polítiques Digitals, que durant els fets va ser secretari de Telecomunicacions del Govern; Joan Tardà i Gabriel Rufián, diputats nacionals d'ERC; José María Espejo, vicepresident segon del Parlament (Cs); David Pérez, membre de la Mesa del Parlament (PSC).

Darrere d'ells hi ha Núria de Gispert i Ernest Benach, expresidents del Parlament; els exmembres de la Mesa del Parlament, a excepció de Ramona Barrufet, la qual, com l'exdiputada autonòmica de la CUP Mireia Boya, serà jutjada a Catalunya; els quatre consellers que van dimitir el juliol del 2017: Jordi Jané, Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi BaigetMarta Pascal, ex-coordinadora general del PDeCATJosep Maria Jové, ex-número dos d'Economia, considerat organitzador del referèndum; Xavier Trias, exalcalde de Barcelona; Antonio Bayona, ex-lletrat major del Parlament; Xavier Muro, ex-secretari general del Parlament.

A la llista també hi ha els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant, Antonio Baños i David Fernàndez; d'ERC Josep Ginestà, Cesc Iglesias i Adrià Comella, i de JxSí Lluís LlachXavier Domènech, exportaveu d'En Comú Podem; Albano Dante-Fachin, exportaveu de Catalunya Sí que es Pot; Neus Lloveras, expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència.

Els últims a declarar seran els policies, representants d'associacions i entitats i eurodiputats i parlamentaris.