Després d'una mena de vodevil amb les declaracions d'Antonio Baños i Eulàlia Reguant i l'estupefacció de Manuel Marchena, ha arribat el torn de Núria de Gispert.

"Jo hauria actuat de la mateixa manera que Carme Forcadell. I tant!", ha dit l'expresidenta del Parlament per tancar l'interrogatori de l'advocada Olga Arderiu. Però aquesta pregunta no es tindrà en compte perquè el president del tribunal, Manuel Marchena, l'ha anul·lat tan bon punt l'ha escoltat.

De Gispert ha tingut un paper d'experta en funcionament del Parlament de Catalunya, perquè s'ha limitat a explicar el reglament del Parlament a preguntes de l'advocada de Carme Forcadell. "La Mesa no té iniciativa legislativa", ha dit.

Segons Núria de Gispert, "Forcadell sempre ha seguit el reglament del Parlament" i "tots els grups van poder presentar esmenes els dies 6 i 7 de setembre al Parlament". L'expresidenta ha aclarit que "els dictats del Consell de Garanties Estatutàries no tenen caràcter vinculant, mai l'han tingut". I també que "molts cops s'ha debatut al Parlament sobre la independència de Catalunya des dels anys vuitanta".

Sobre la responsabilitat de la Mesa, ha deixat clar que "la Mesa no pot limitar el debat parlamentari" i que el que es va tractar "eren resolucions polítiques i per això no es podien impugnar".

A continuació es pot veure la declaració completa: