Més o menys contingut, Gabriel Rufián ha relatat els fets del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia. I ho ha explicat tot com un gran acte de protesta pacífica: "Hi havia força confusió. No se'm va permetre entrar i vam atendre algun mitjà de comunicació", ha indicat.

"Em grinyola que diguessin que era una rebel·lió, perquè jo vaig anar a berenar i em sembla que en una rebel·lió poca gent va a berenar". Així de simple ha volgut negar Rufián la violència.

"Aquell dia no vaig veure violència. L'única violència que vaig veure va ser la de la policia l'1-O", ha dit Rufián a preguntes de l'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde. "És una salvatjada pegar la gent perquè vota", ha afegit. 

I sobre els cotxes ha dit que els únics devastats que ha vist han estat "els taxis a la Castellana".

Rufián ha mostrat la seva disconformitat amb Vox, a què ha descrit com a racista: "Em sembla una vergonya que siguin aquí". Però s'ha mostrat disposat a respondre si això pot ajudar els acusats.

Sobre el full de ruta Rufián ha dit que no en té "ni la més remota idea".

L'advocada de l'Estat ha citat una entrevista de Rufián a El Nacional.

El diputat d'ERC ha abandonat la sala de vistes després de donar la mà a tots els acusats menys a l'exconseller Santi Vila.