Manel Castellví rectifia i diu que la previsió de risc l'1-O que havien fet "va fallar", que un cop arribat l'1-O es va veure que a les escoles hi havia ciutadania no organtizada i que els grups radicals no hi eren. 

Així ha mirat d'esmenar la declaració que va fer dijous passat. Ho ha admès en l'última pregunta de l'advocada de Jordi Cuixart

Xavier Melero ha sortit al rescat de Joaquim Forn començant les preguntes de les defenses a Manel Castellví. El comissari dels Mossos que va ser cap de l'oficina d'informació s'ha limitat a respondre amb monosíl·labs. "Sí", "no" i "cap". Així ha anat responent una per una a les preguntes de Melero, entre les quals s'han inclòs les de si va variar el plantejament i l'estructura organitzativa dels Mossos quan Jordi Jané va donar el relleu a Joaquim Forn i si hi havia diferents graus d'actuació l'1-O segons la situació que es generés.

El plantejament de la presència de la policia de la generalitat a través d'un binomi es va transmetre als altres cossos policials, ha afirmat Castellví. També ha admès que després dels requeriments de la fiscalia, els Mossos van ampliar el dispositiu.

Castellví també ha afirmat que era impossible tancar les escoles on s'estaven celebrant activitats prèvies al referèndum: "Vam visitar tots els locals la nit anterior i no vam trobar cap activitat que propiciés el referèndum", i afegeix que "l'escenari del dia 1 era que a primera hora ens trobaríem gent fent resistència pacífica".

El comissari ha matisat avui les seves declaracions sobre l'independentisme revolucionari i els CDR dient que abans de l'1-O "no estaven coordinats, no hi havia cap entitat que exercís aquella acció", remarcant que fins el 8 de novembre no estan manats per un perfil de Twitter i que "són persones inconnexes que els uneix una acció, que és promoure el referèndum".

Sobre les crides que feia el Govern, eren "apel·lant al civisme i a l'actuació pacífica", ha respost quan li ha preguntat l'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde.