Entre els observadors que aquest matí han seguit el judici des de la sala de plens del Suprem hi ha Hadi Cin, advocat turc, membre d'Advocats Europeus Demòcrates i del Partit Democràtic dels Pobles, formació amb una majoria de membres kurds, com el mateix Hadi Cin. A aquest partit pertany també Selahattin Demirtas, diputat turc en presó preventiva des de fa dos anys, la llibertat del qual ha estat reclamada pel Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Com en el cas d'altres observadors amb dificultats per seguir el judici en castellà, l'advocat turc ha seguit la sessió des de la sala després de fer-ho el dia anterior des de fora del Suprem per poder disposar d'una traducció.

Cin adverteix, en declaracions a El Nacional, que en els casos polítics "el més important és la independència" del procés. Però en aquest cas considera que "el tribunal no és independent". L'advocat compara el judici contra els líders independentistes amb el del diputat turc Selahattin Demirtas i assegura que no són a la presó per un crim sinó "per raons polítiques". "La decisió del tribunal europeu dels drets humans sobre Selahattin Demirtas és el mateix. És a la presó per raons polítiques", assegura.

Des que va començar el judici fa quatre setmanes, la plataforma International Trial Watch s'ha encarregat de garantir la presència d'observadors dins i fora de la sala. Atès que el tribunal no ha acceptat reservar seients per als observadors, cada matí la plataforma es garanteix les places necessàries fent cua amb la resta del públic.

La jornada d'avui la segueixen Gustavo Palmieri, advocat d'Argentina i vocal de la comissió directiva del Centre d'Estudis Legals i Socials i director del Centre de Justícia i Drets Humans "Eduardo Luis Duhalde" de la Universitat Nacional de Lanús (Buenos Aires); Mónica Aranda, professora associada de Dret Penal a la Universitat de Barcelona; Jorge Correcher Mira, del departament de Dret Penal de la Universitat de València.