El president del Parlament, Roger Torrent, i els expresidents Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach participaran demà a Madrid en un acte en suport de Carme Forcadell organitzat pel col·lectiu #freeforcadell. Forcadell està sent jutjada al Tribunal Suprem en el judici al procés.

Torrent, Rigol, Gisper i Benac llegiran una declaració institucional en suport de Forcadell, a qui la fiscalia acusa d'un delicte de rebel·lió i li demana 17 anys de presó. Avui es compleixen 333 dies que l'expresidenta del Parlament va ingressar a presó per ordre del jutge Pablo Llarena.

L'acte se celebrarà al teatre Luchana cap a les 13.30h quan acabin les declaracions al Suprem de la sessió de matí, i hi participaran diputats del Parlament i del Congrés de Diputats.

Manifest internacional

No és la primera iniciativa a nivell institucional en suport a Forcadell. El manifest internacional presentat el desembre passat suma 612 adhesions de representants i exrepresentants de 48 cambres parlamentàries. Entre les adhesions hi ha 200 diputats o exdiputats del Parlament de totes les ideologies -inclosos exdiputats de PP i PSC-, i 51 del Parlament Europeu.

També s'hi han afegit representants dels parlaments nacionals de Dinamarca, d’Alemanya, Argentina, Canadà, França, Noruega, Regne Unit, Suècia, o Suïssa, així com de diferents lander alemanys.

Està previst que Carme Forcadell sigui l'última dels processats a declarar durant el judici.