Una campanya ha recollit més de 1.000 firmes en menys de 24 hores a França demanant l'alliberament dels presos polítics. Aquesta iniciativa feta a través de la pàgina web change.org va dirigida directament a l'ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera. La campanya demana la firma dels usuaris apel·lant a "la defensa de la democràcia i el dret a votar i decidir lliurement".

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha historiadors, escriptors, sindicalistes, periodistes, sociòlegs, professors, eurodiputats, psiquiatres, economistes, cineastes, filòsofs o antropòlegs de diversos països europeus.

El periodista de Perpinyà Aleix Renyé s'ha fet ressò de la campanya i ha apuntat que "ja hi ha més signatures per l'alliberament dels presos polítics catalans a França que no pas a Espanya", on, de fet, no s'ha posat en marxa fins ara cap mena d'iniciativa que reclami la seva llibertat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat